RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Бойовики влаштували обстріл біля Шумів, де повинна була пройти "інспекція" позицій ЗСУ

Проросійські бойовики здійснили обстріл ділянки в районі селища Шуми Донецької області, де 10 вересня мала пройти інспекція за участю "керівництва" "ДНР".

Як повідомляє "Апостроф", про це пише в Facebook прес-служба операції Об'єднаних сил.

"Найманці о 14:15 обстріляли ділянку біля селища Шуми, на якому повинна була відбутися зустріч представників СЦКК і ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

За даними силовиків, обстріл був прицільним.

"Такі дії противника свідчать, що ворог свідомо і цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Зате Україна в черговий раз демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби.

Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані заздалегідь, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об'єднаних сил, а й представників СЦКК і ОБСЄ", - додали в ООС.

Як відомо, інспекцію скасували за рішенням української сторони, про що заявив глава делегації ТКГ в Мінську Леонід Кравчук.

Нагадаємо, що українці були обурені допуском бойовиків до інспектування позицій ЗСУ на Донбасі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Бойовики стягують техніку повним ходом, а ми мовчимо: що не так з перемир'ям на Донбасі.