RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Обстріл консульства Азербайджану: в поліції зробили заяву

В Нацполіції повідомили, що візьмуть під охорону офіційні представництва Азербайджану та Вірменії в Україні після обстрілу консульської установи Азербайджану у Харкові, який стався у суботу, 7 листопада.

Відповідну заяву голови Нацполіції Ігоря Клименка опублікували на сторінці Національної поліції у Facebook.

За словами Клименка, в ніч на 7 листопада будівлю Почесного консульства Азербайджанської Республіки у Харкові обстріляли невідомі особи. В поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України ("Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї").

В разі доведення вини хуліганам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

"Поліція зробить все для того, аби затримати осіб, причетних до цього зухвалого злочину, та спрямовує свої зусилля, щоб не допустити міжетнічних конфліктів на території нашої держави. Всі офіційні представництва Азербайджану та Вірменії найближчим часом будуть взяті під охорону поліції. Закликаємо всіх, а особливо представників діаспори, громадян обох держав, котрі перебувають на території України, до терпимості та толерантного ставлення один до одного", - наголосив Клименко.

Як повідомляв "Апостроф", в Нагірному Карабасі в порушення укладеного між Азербайджаном і Вірменією перемир'я, яке мало розпочатися 26 жовтня, 6 листопада, азербайджанські війська завдали потужні удари по бойовим позиціях підрозділів вірменської армії.