RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Загибель українця у Польщі: щодо поліцейських ухвалили важливе рішення

Історія смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренка, затриманого у Вроцлаві співробітниками поліції, продовжується. Комендант провінційної поліції у Вроцлаві 24 вересня звільнив ще одного поліцейського, який брав участь в інтервенції у ВРОПОН 30 липня.

Про це повідомляє Поліція Нижньої Сілезії.

Наразі дисциплінарне провадження у штабі провінційної поліції стосується п'яти офіцерів. Стосовно двох із них завершена процедура зі звільненням зі служби, ще триває звільнення трьох. Крім того, районна прокуратура у Свідніці розслідує цю справу.

Раніше "Апостроф" писав, друзів загиблого українця Дмитра Никифоренка довго не пускали в морг у Польщі, а потім вони виявили на тілі гематоми, запечену кров і грим.

Нагадаємо, відеозапис зафіксував, що на затриманого сідали, притискали його голову до підлоги коліном, а потім прив'язали до ліжка. Крім того, Никифоренка били кулаками та палицею, а також душили. Цей кошмар тривав пів години, а потім в ситуацію втрутився лікар, який намагався реанімувати затриманого, але не зміг. Дмитро помер о 23:53.