RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ажиотаж з авіарейсами в Україні: SkyUp тимчасово припиняє продаж квитків

В авіакомпанії "SkyUp" прокоментували ситуацію щодо можливого закриття повітряного простору України. Компанія змушена призупинити продаж квитків на рейси у зв'язку з вимогою лізингодавців якнайшвидше повернути літаки на територію ЄС.

Про це повідомляється на сайті авіакомпанії.

“12 лютого 2022 року найбільші світові страхові компанії повідомили українських авіаперевізників про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України. Таке рішення пов’язане з підвищеними ризиками початку бойових дій”, - йдеться у повідомленні.

Як наслідок цього, власники повітряних суден іноземних компаній вимагають якнайшвидшого повернення літаків на територію Європейського Союзу. І випадок із рейсом “SkyUp” PQ0902 Фуншал-Київ, який був змушений позапланово здійснити посадку, - яскраве тому підтвердження.

Представники компанії повідомляють, що наразі аналогічні вимоги про повернення літаків надходять від інших лізингодавців. Ситуація обговорюється на державному рівні — щоб авіакомпанії мали можливості продовжувати польоти в Україну, Міністерство Інфраструктури України проводить термінову зустріч, де планується розробка рішень.

“Ситуація, яка склалася, потребує вирішення на державному рівні. Наразі ми працюємо спільно з державними структурами для пошуку варіантів розв’язання проблеми”, — зазначив Дмитро Сєроухов, генеральний директор "SkyUp".

Він додав, що робиться усе можливе, аби продовжувати виконувати рейси у штатному режимі, проте ігнорувати вимоги лізингодавців компанія не може.

“Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року та очікуємо на вирішення ситуації”, - резюмував директор "SkyUp".

Раніше ми писали, що у Мініфраструктури висловилися про "закриття" повітряного простору України.