RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

У Бучі окупанти вбивали мирних мешканців зброєю часів Першої світової війни: фото

Десятки мирних жителів Бучі, які стали жертвами російських окупантів, були вбиті протипіхотною зброєю часів Першої світової війни.

Про це йдеться у статті британського видання The Guardian.

За даними журналістів, багато мешканців Бучі було вбито крихітними металевими стрілами зі снарядів російської артилерії. Йдеться про флешети, які активно використовували під час бойових дій у Першій світовій війні.

Патологоанатоми та коронери, які займаються розкриттям тіл, знайдених у братських могилах, заявили, що у загиблих виявили невеликі металеві дротики, вживлені у голови та груди людей. Незалежні експерти зі зброї, яким доручили вивчити знімки металевих стріл, підтвердили, що мешканців Бучі було вбито флешеттами.

"Ці маленькі металеві дротики містяться в снарядах танкових або польових знарядь. Кожна оболонка може містити до 8000 флешетів. Після пострілу снаряди розриваються, коли підривник з таймером детонує і вибухає над землею. Флешети довжиною від 3 до 4 см звільняються з оболонки та розходяться по периметру шириною близько 300 м та довжиною 100 м", - зазначають журналісти у своїй статті.

При попаданні в тіло, за словами авторів матеріалу, флешетт може змінювати жорсткість, згинаючись у гачок, а задня частина стріли, що складається з чотирьох плавників, часто відривається, викликаючи повторне поранення.

Раніше ми публікували нові подробиці звірств ЗС РФ у Бучі.