RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Не HIMARS? Стало відомо, чим ударили по летовищу в окупованому Криму

У вівторок, 9 серпня, на ключовій російській авіабазі в окупованому Криму стався вибух, внаслідок якого загинула як мінімум одна людина і п'ятеро отримали поранення. Атаку здійснили українські бійці, використовуючи вітчизняне озброєння.

Про це пише The New York Times.

Високопоставлений український військовий чиновник на умовах анонімності підтвердив, що за вибухами на аеродромі стоїть Україна.

"Це була авіабаза, з якої регулярно вилітали літаки для ударів по наших військах на південному театрі військових дій", - сказав він. Не уточнюючи типу використаної зброї, джерело заявило, що вона була виготовлена в Україні.

Видання зазначає, що ця атака суттєво посилить військову ескалацію. Також ураження російського аеродрому – ганьба для президента Росії Володимира Путіна, який часто говорить про окупований Крим як про священну землю.

У липні стався вибух у штабі Чорноморського флоту Росії в кримському порту Севастополь, внаслідок якого шість осіб отримали поранення, але збитки були незначними. Вибуховий пристрій було доставлено за допомогою БПЛА.

Тоді Росія звинуватила у нападі Київ, але українська влада заперечувала причетність до атаки.

Водночас російська влада не звинувачує в атаці на авіабазу Україну. За інформацією Міноборони, "жодного вогневого впливу по обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було", а причини вибуху з'ясовуються.

Варто зазначити, що у відомстві заявляли й про відсутність постраждалих та пошкоджень в авіапарку. Щодо постраждалих, то вже з'ясувалося, що ця інформація була не зовсім правдивою.

Нагадаємо, місцеві жителі повідомляли, що ніхто не бачив роботи авіації чи удару ракет. Просто раптово почалися вибухи, затряслися стіни та вікна.