RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Імітував розстріл та знущався над цивільними жителями Ірпеня: в Україні судитимуть окупанта РФ - фото

В Україні судитимуть російського окупанта, який під час окупації Ірпеня знущався над місцевими жителями – він жорстоко та принизливо ставився до цивільного населення, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Під час розслідування було встановлено, що в березні 2022 року старший стрілець з розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку, наряді з іншими військовослужбовцями РФ, здійснював спеціальні оперативні дії в місті Ірпінь Бучанського району Київської області.

Так, на території Ірпінського військового госпіталю затриманий разом з іншими рашистами виявили двох цивільних осіб, яких спершу допитували, а потім, не отримавши необхідної інформації, наказали чоловікам стати на коліна і притулити голови один до одного. З метою залякати українців, окупант зімітував сцену розстрілу, випустивши кілька пострілів у повітря над їхніми головами.

Читайте також: Окупанти готують Бердянськ до "курортного сезону": у чому дурість дій росіян

Окрім цього, обвинувачений разом з командиром відділення та іншими військовослужбовцями РФ, безпідставно проникли до приватного будинку, де проживали двоє мирних громадян. Вони напали на потерпілого, завдали кілька ударів по його тулубу та голові, та імітуючи сцену вбивства, випустили кілька пострілів поруч з його головою.

Для проведення допиту, вони привели потерпілого до двору будинку, де військовослужбовець РФ збрехав, що потерпілий надав несправедливу інформацію, та погрожуючи автоматичною зброєю, змусив його стати на коліна. Потім, імітуючи сцену розстрілу, він випустив дві черги пострілів поруч з потерпілим, завдавши йому значних психічних та емоційних травм.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438, ч. 1 ст. 438 КК України). Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Раніше ми писали, як виглядає Ірпінь після окупації.

Вас може зацікавити:

Візит кримінального авторитету та "мобілізація": як живе окупований Бердянськ сьогодні

У Бердянську вибухнув автомобіль із відомою колаборанткою: фото та деталі

У Бердянську підірвали авто місцевого гауляйтера: що відомо