RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Мера Рахова оголосили в розшук: в Україні йому загрожує тюремне ув’язнення

МВС оголосило в розшук чергового високопосадовця, - мера міста Рахів (Закарпатська область) Віктора Медвідя. Його звинувачують у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем у великому розмірі та службовому підробленні.

Про це свідчить картка розшуку на сайті МВС, повідомляє УНІАН.

Читайте також: Суд визнав мера Рівного винним і усунув з посади: що відомо

Зазначено, що чиновник "зник" 21 липня цього року. Його розшукує Рахівське відділення поліції Тячівського відділу ГУНП у Закарпатській області за підозрою у розтраті/привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем у великому розмірі (ч.4 ст. 191 ККУ) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ).

За вказаними статтями чиновнику загрожує від п'яти до восьми років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом трьох років. У картці розшуку зазначено, що на момент зникнення жодних обмежувальних заходів до Медвідя не застосовувалося.

Агенція наводить слова журналіста Віталія Глагола, який стверджує, що Віктор Медвідь вже близько трьох тижнів перебуває за кордоном.

"Ймовірно, він покинув Україну після того, як Бюро економічної безпеки у Закарпатській області провело розслідування за фактом привласнення 2,2 млн грн, отриманих в межах міжнародних грантових програм на будівництво реабілітаційного центру у Рахові. Тоді підозру оголосили двом особам – заступнику міського голови та генпідряднику", – повідомив журналіст.

Раніше ми писали про те, що ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні екс-начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову.

Вас може зацікавити:

Суд заарештував "слугу народу"-втікача Трубіцина і передав до бюджету грошову заставу

Хабарниця зі "Слуги народу": НАБУ показало відео, як нардепка намагалась позбутися грошей

Вимагали гроші у волонтера: НАБУ затримало голову Тернопільської облради