RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Встиг купити елітне авто: на Одещині бухгалтер вкрав мільйони у морпіхів, фото

Після затримання в Миколаєві коригувальниці ракетних ударів РФ військова контррозвідка СБУ затримала в Одеській області військового бухгалтера, який привласнив понад 10 мільйонів гривень з зарплатного фонду морпіхів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: СБУ затримала мешканку Миколаєва, яка допомагала готувати удари РФ по "центрам ухвалення рішень"

"Військова контррозвідка Служби безпеки викрила масштабну схему розкрадання бюджетних коштів в одному з окремих батальйонів морської піхоти ЗСУ в Одеській області. Незаконну діяльність організував бухгалтер фінансово-економічного підрозділу військової частини", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, чиновник нараховував зарплату та премію на рахунки своїх знайомих, які не входять до складу батальйону та взагалі не проходять службу у Збройних Силах України. Встановлено, що завдяки "схемі" фігурант придбав автомобіль преміум-класу. При цьому загалом чиновник розікрав понад 10 мільйонів бюджетних коштів.

"Для реалізації угоди він вносив недостовірну інформацію до зарплатних відомостей та списків на преміювання особового складу військової частини. Щоб отримати доступ до спеціальних бухгалтерських програм, зловмисник використав електронний ключ, який безпідставно отримав від начальника фінансово-економічної служби батальйону. Потім фальсифіковані відомості подавав до обласного управління. Держказначейства для нарахування замовлених коштів як зарплату та премію для військовослужбовців та працівників військової частини", - наголошується в повідомленні.

Вказано, що під час обшуків за місцем роботи та проживання бухгалтера виявлено автомобіль Audi Q7, цінні гаджети та побутову техніку, які він придбав за вкрадені гроші. Також виявлено майже 2,5 мільйона гривень на банківських картках його знайомих, яким чиновник нібито надав кошти у борг. Крім того, у фігуранта виявлено бойову гранату РГО, яка спрямована на експертизу.

"На підставі зібраних доказів військовому бухгалтеру повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років в'язниці", - наголосили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що воїни Центру спецоперацій "А" СБУ успішно використовують дрони-камікадзе для знищення російської техніки та позицій окупантів.

Вас також може зацікавити:

"Залягти на дно" у Вінниці: СБУ затримала розвідника окупантів

СБУ затримала агента РФ, який готував удар "Кинджалів" по управлінню СБУ та оборонному заводу в Миколаєві, фото

СБУ затримала інформатора ГРУ: наводив ракети на бази з "Леопардами" та "Бредлі". Фото