RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Росіяни посилили терор мирних жителів: в полі зору – українці без паспорта РФ

Російські окупанти в очікуванні наступу укранських Сил оборони посилили терор щодо мирних мешканців на тимчасово окупованій частині України - окупанти виселяють з житла українців без паспортів РФ.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу.

Читайте також: Росіяни відчувають наближення біди: в чому " ключик" для подальшого наступу ЗСУ

Росіяни продовжують проведення примусової паспортизації населення Херсонської області і застосовують каральні методи до нелояльної частини населення.

Так, в Чаплинці Каховського району окупаційна адміністрація примушує місцевих мешканців до обов’язкового отримання паспортів РФ до 1 вересня цього року, а в разі порушення вимоги погрожує конфісковувати нерухоме майно.

Терористи вже приступили до виконання погроз - з 23 серпня росіяни проводять рейди з виселення українських громадян без реєстрації місця проживання "за російським законодавством" з власних домівок і та привласнюють їхнє майно.

Подібні каральні заходи щодо українців проводяться і в окупованому Криму. Так, в тимчасово окупованому Севастополі росіяни активізували пошуки українських активістів та учасників українського руху опору, що співпрацюють із спецслужбами України.

"Окупанти розповсюджують оголошення у яких закликають виявляти та передавати окупаційним карателям інформацію на підозрілих осіб, які здійснюють фото відео зйомки поблизу адміністративних та військових об’єктів", - йдеться в повідомленні Генштабу.

Як повідомляв "Апостроф", в ГУР Міноборони України показали відео диверсійної операції українських військ біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут у Криму.

Вас може зацікавити:

Сили оборони наступають на Запоріжжі, за добу - 32 бойових зіткнення: ранкове зведення Генштабу

Провокації не виключаються: Наєв попередив про загрозу з боку Білорусі

В окопах "каша" з живих і вмираючих: російський полковник поскаржився на величезні втрати від касетних боєприпасів