RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Розшукували три дні: з’явилися нові подробиці смерті ексглави Херсонщини

За фактом смерті колишнього очільника Херсонської області Геннадія Лагути відкрито кримінальне провадження - подію кваліфікують як "умисне вбивство" з додатковою кваліфікацією "самогубство".

Про це повідомила начальниця відділу комунікації поліції Києва Юлія Гірдвіліс, інформує "Суспільне".

Вона розповіла, що 13 вересня до Солом'янського управління поліції міста Київ звернулась дружина Лагути, за словами якої її чоловік зник. Три дні пошуків дали результати – ексочільника Херсонської області вдалося знайти 16 вересня біля гаражів у Солом'янському районі столиці. Він був мертвий.

"За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство" з додатковою кваліфікацією самогубство. Зараз триває досудове розслідування, наші слідчі розглядають усі версії скоєного і встановлюють деталі, свідків та очевидців події", — розповіла Гірдвіліс.

Читайте також: СБУ вручила підозру ексглаві Херсонської ОДА Лагуті: у чому звинувачують

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лагута помер вночі в одній зі столичних лікарень.

Геннадій Лагута очолював Херсонську ОДА/ОВА в період з жовтня 2021 до липня 2022 року. Видання "Мост" стверджує, що топпосадовець після повномасштабного вторгнення ЗС РФ поїхав з Херсона і зник майже на півроку. Президент Володимир Зеленський звільнив його з посади 9 липня 2022 року.

Взимку 2023 року представники СБУ оголосили про підозру Геннадію Лагуті - йому інкримінували підроблення документів та шахрайство. За даними слідства, посадовець незаконно заволодів чужою автівкою, яку потім приватизував через приватного нотаріуса. Геннадію Лагуті за можливе шахрайство загрожувало до 12 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що помер екснардеп-регіонал та музикант Табачник.

  • Вас може зацікавити:

Помер в’язень путінської катівні в "ДНР" вчений Ігор Козловський: фото

Український композитор Павло Дремлюженко помер після боротьби з раком

Дива не сталося: український актор Євген Бубер пішов з життя після важкої хвороби