RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вночі знищено 28 "шахедів": в ЗСУ озвучили нові дані про хід війни

Російські окупанти вкотре атакували південь України іранськими БПЛА, а Сили оборони покращили тактичне становище на захід від Роботиного Запорізької області та стримують атаки ворога на сході.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Неможливо дивитися без болю та люті: фото зруйнованих Бахмута, Кліщеївки та Андріївки

"Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень. Крім того, внаслідок ракетного удару російських терористичних військ по гімназії в населеному пункті Нікополь Дніпропетровської області. Також, у ніч на 12 жовтня, російська федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши БпЛА типу Shahed-136/131. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 72 авіаційних ударів, здійснив 67 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах" , - зазначено в повідомленні.

У пресслужбі Повітряних Сил ЗСУ повідомили, що вночі було знищено 28 із 33 БПЛА Shahed-131/136.

"У ніч на 12 жовтня 2023 року противник атакував Україну ударними БпЛА типу «Shahed» з північного та південного напрямків – Білгородська область та з мису Чауда (ТОТ Крим). Усього зафіксовано пуски 33 "шахедів". Ворожі БпЛА летіли у різних напрямках, відтак протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України. Загалом цієї ночі силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 28 Shahed-131/136”, - йдеться у повідомленні.

Також під авіаційні удари потрапили: Сіньківка, Петропавлівка, Піщане Харківської області; Сріблянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Торське, Сіверськ, Спірне, Васюківка, Міньківка, Кондратівка, Годинник Яр, Іванівське, Ступочки, Клещеївка, Андріївка, Ділівка, Керамік, Орлівка, Ластівчине, Авдіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Костянтинівка Донецької області; Нікополь Дніпропетровської області; Новорайськ, Зміївка, Козацьке, Одрадокам'янка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямі українські воїни відбили понад 10 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ противника у районах Макіївки Луганської області та Торського та Серебрянського лісництва Донецької області. Тут наші захисники відбили понад 15 атак ворога.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили атаки противника в районі населеного пункту Андріївка Донецької області. Водночас, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, мали успіх у районах на схід від Кліщіївки та на схід від Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону, відбили понад 10 атак ворога в районі Авдіївки та ще 10 атак на схід від Степового, на південний схід від Північного та на південний від Первомайського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку минулої доби Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога в районах Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах на південь від Золотої Ниви та на південний схід від Вугледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники стримують ворога у районі населеного пункту Вербове Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямі Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно вражають тили супротивника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямі. Поліпшили тактичне становище у районі на захід від Роботиного Запорізької області. Наші воїни завдають окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 9 артилерійських засобів, склад боєприпасів та радіолокаційну станцію противника", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео