RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

ГРУ закинуло в Україну "вагнерівця" для підготовки потужних ударів по Києву: фото затримання диверсанта

В Україні затримали бойовика із угруповання "Вагнер", якого російська воєнна розвідка закинула для підготовки ударів, які мали знеструмити Київ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: СБУ затримала посадовця "Укрзалізниці", який передавав ворогу дані про військові поставки на фронт, фото

В Службі безпеки розповідають, що бойовик отримав завдання прибути з Білорусі до Рівненської області для коригування повітряних атак рф по енергетичній інфраструктурі України. Про це СБУ дізналася ще під час перебування диверсанта на території РБ. Зловмисника було затримано "на гарячому": він намагався закріпити декілька GPS-трекерів на опори ліній електропередач, що живлять Київську агломерацію. За сигналами "маячків" окупанти хотіли скоригувати прицільний удар по енергооб’єктах, зокрема із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed.

Як встановило розслідування, затриманим є громадянин Білорусі, з 2014 до 2017 року перебував у складі терористичних угруповань "ЛНР/ДНР" і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

На початку повномасштабного вторгнення РФ бойовик вступив до російської приватної військової компанії "Вагнер", у лавах якої штурмував Бахмут та прилеглі селища. Згодом він повернувся до білорусі, де отримав завдання від свого куратора з воєнної розвідки РФ щодо підготовки диверсій на прикордонній території України.

Слідчі СБУ планують повідомити затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 113 (диверсія) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала організатора міжнародного каналу вивезення з України комплектуючих до бойових літаків МіГ-29 та двох його спільників.

  • Вас також може зацікавити:

Загрожує довічне: СБУ затримала агентку РФ, яка наводила шахеди по Одесі, фото

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото