RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Астрономи знайшли важливий "ключ" для розгадки виникнення космосу і показали фото

Поблизу орбіти Плутона астрономи виявили ембріон Сонячної системи: вважають, що це дозволить підійти ближче до розуміння того, як виник наш Всесвіт.

Про це повідомляє Nature Astronomy.

Як зазначається, останній знайдений поблизу орбіти Плутона об'єкт несподівано виявився відсутньою ланкою в дослідженні еволюції планет. Гіпотезі про існування цієї ланки більше 70 років, однак підтвердити її дослідним шляхом до сих пір не вдавалося. Справа в тому, що зародок планети дуже малий - від одного до декількох кілометрів в радіусі - що заважає навіть найпотужнішим телескопам його виявити.

Японські астрономи під керівництвом До Аріматсу застосували метод так званого покриття - спостереження за скупченням зірок в той момент, коли вони потрапляють в тінь якогось астрономічного об'єкта, що проходить перед ними. Спостерігаючи за приблизно 2000 зірок протягом 60 годин, вчені зуміли виявити об'єкт радіусом 1,3 кілометра.

Ембріон Сонячної системи знайшовся в поясі Еджворта-Койпера - це область за орбітою Нептуна. Астрономи вважають, що об'єкти, що становлять пояс, є останками формування Сонячної системи, що зберегли практично первозданний вигляд. Найвідомішим об'єктом пояса Еджворта-Койпера є Плутон.

Повідомляється, що дослідження знахідки японських астрономів дозволить зробити значний крок вперед в планетології.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", група вчених зі Швеції, Австралії та США виявили в грунті на Місяці найдавніший камінь земного походження.