RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вчені знайшли останки комахи, що жила на Землі 100 млн років тому: фото

Французька група палеонтологів з Національного музею природної історії в Парижі і Музею палеонтології і еволюції в Монреалі виявила скам'янілості богомола, який жив 100 мільйонів років тому в крейдяному періоді.

Про це повідомляє Daily Mail.

Новий вид комахи, використовуючи відносно новий процес візуалізації, вивчили дослідники з Канади. Дві скам'янілості, що належать Labradormantis guilbaulti та добре збереглися, були знайдені вченими з Франції в покинутій шахті в Лабрадорі, недалеко від кордону з Квебеком. Знахідку виявили просіюючи щебінь на покинутому залізному руднику.

Вчені досліджували вени на крилах скам'янілої комахи, які пов'язували її з її сучасним нащадком. Вони помітили жилку, що лежить на лінії згину заднього крила, яка існує у сучасних богомолів з сімейства Chaeteessidae. Це говорить про те, що ця риса не розвивалася у Chaeteessidae ізольовано, але була присутня і у їхніх предків.

Це відкриття допомагає встановити еволюційні відносини між раніше відомими видами богомолів і проливає світло на еволюцію крил у богомолів.

Палеонтологи знають, що сучасні богомоли виглядають зовсім інакше, ніж їх доісторичні предки, але прогалини в літописі скам'янілостей ускладнюють відстеження еволюції комах.

Скам'янілі листя платана, виявлені в тому ж районі, дозволяють припустити, що територія навколо шахти в крейдяний період була густим лісом з помірним кліматом.

Як повідомляв "Апостроф", експерти з Кембриджського університету вивчили знайдені в так званих сланцях Фезуата гірського хребта Антиатлас в Марокко скам'янілості морської зірки, вік якої 480 мільйонів років.