RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Вчені вперше за 27 років убачили рідкісну рибу з "руками": фото

На північному сході материкової Тасманії рідкісна "крокуюча" риба потрапила в об'єктив глибоководної камери вчених CSIRO.

Про це повідомляє Dailymail.

Читайте також: Бісерні очі та людська посмішка: біля берегів Австралії зловили незвичну акулу

Зазначається, що невловимий тип риби з "руками" замість плавників останній раз доводилося спостерігати понад 25 років тому. Існує лише два екземпляри, отримані в 1986 і 1996 роках біля узбережжя Вікторії.

Учені виявили рідкісний вид, переглядаючи кадри нещодавньої п’ятитижневої подорожі на судні CSIRO RV Investigator. За словами техніка-дослідника CSIRO Карлі Девайн, рибу з руками помітили на глибині 292 метри на краю підводного каньйону поблизу острова Фліндерс.

"Рибок так важко знайти. Бути в змозі побачити (одну), особливо одну на такій конкретній глибині, було досить надзвичайним. Вони часто самотні. Вони зазвичай завжди самі по собі. Вони дуже самотні маленькі створіння", - розповіла вона.

Існує кілька видів подібних риб, які називаються так тому, оскільки пересуваються, використовуючи свої плавники як "руки". Йдеться про рідкісного крапчастого окуня, який живе на глибині 5-15 м, і ще більш рідкісного червоного окуня. Плямиста риба з руками-плавниками була поширеною в Дервентському лимані на півдні Тасманії, проте у 1980-х роках різко скоротилася.

Переважне середовище існування та потенційна популяція риби з руками залишаються невідомі. Відкриття було частиною поїздки, метою якої було краще зрозуміти, як зміна клімату впливає на морське середовище біля південно-східної Австралії.

Пані Девайн додала, що сподівається на наступний рейс у цей район наступного року і подальше підводне спостереження.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в Австралії виявили новий вид павука, який досягає довжини понад 20 см, а його отрута надзвичайно небезпечна.

  • Вас також може зацікавити:

Вчені знайшли в незвичайному місці останки вимерлого сумчастого вовка: фото

До 2050 року зникне 10% живності: вчені заявили про нове масове вимирання

На австралійському пляжі знайшли дивне космічне сміття: його походження невідоме, фото