RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Біля берегів Чилі знайшли підводну гору, де живе понад 100 невідомих дивних істот: фото і відео

У Чилі під час експедиції виявили підводну гору, в якій живуть невідомі істоти.

Про це пише таблоїд Daily Mail.

Підводну гору виявили під час експедиції біля берегів Чилі. Ця територія є домом для багатьох дивних і раніше невідомих істот. Експерти з Інституту океану Шмідта припускають, що на території підводної гори можуть мешкати понад 100 нових видів - від глибоководних коралів до присадкуватих омарів.

Читайте також: Вперше в історії: у тропіках Конго вчені зробили фото втраченого виду птахів

"У цій експедиції ми набагато перевершили наші надії. Завжди очікуєш знайти нові види у цих віддалених і погано вивчених районах, але та кількість, яку ми знайшли, особливо для деяких груп, таких як губки, просто приголомшує" , - цитує видання доктора Хав'єра Селланеса, який очолював експедицію

Підводну гору виявили під час дослідження хребта Салас-і-Гомез. Підводний гірський ланцюг довжиною 1800 миль включає понад 200 пагорбів, які простягаються від Чилі до острова Пасхи. Використовуючи підводного робота, вчені занурилися на глибину 4,5 км. Хоча спеціалістам належить ще класифікувати та назвати нові види істот, вчені змогли зняти мешканців дна за допомогою спецобладнання.

Видання наголошує, що аналіз нових істот може розтягнутися на кілька років.

"Доктор Селланас і його команда мають неймовірну кількість зразків з цієї дивовижно красивої і маловідомої точки біорізноманіття. Інститут океану Шмідта є партнером Фонду Ніппон - Програми океанічного перепису Нектона, яка поставила за мету знайти 100 000 нових морських видів в найближчі десять років, і, як вони будуть ідентифіковані, ці нові види стануть частиною цього", - йдеться у матеріалі таблоїду.

Раніше ми розповідали, що вчені знайшли зуб найбільшої акули у світі.

Вас може зацікавити:

Його вважали вимерлим на півдні Африки виявили незвичайну тварину

Українець став головним на Марсіанській станції: чим вони займаються

Найкраще збережена мумія у світі: як виглядала б "крижана Хуаніта" з Аргентини зараз, фото