RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Туалет" українською: яка є гарна альтернатива цьому слову

Деякі українці тільки починають вивчати рідну мову і в даному питанні межі досконалості немає. З'ясувалося, що у слова "туалет" в українській є альтернативна назва.

Який синонім до цього слова можна знайти в українському словнику – розповідає "Апостроф".

Слово "туалет" в українській мові має відразу кілька значень. Воно може застосовуватися, зокрема, і щодо жіночого одягу та прикрас. Також ця назва підходить за значенням до наведення порядку у зовнішньому вигляді.

Читайте також: "Відмінити" чи "скасувати"? Як правильно в українській мові вживати ці слова

Водночас коли йдеться про приміщення, нарівні зі словом «туалет» можна також вживати "вбиральня". Але й воно має в українській мові кілька значень. Зокрема, може йтися про кімнату в театрі, де актори перевдягаються та накладають грим. Це слід враховувати під час побудови фрази.

При цьому не варто розстроюватись, оскільки, як з'ясувалося, питання про те чи інше значення слів виникають не тільки в пересічних українців. Досить часто навіть у людей, які володіють мовою досконало, теж виникають певні складнощі. Одна з них: як правильно писати прислівник "наразі" чи "на разі". Як стверджує мовознавець Олександр Авраменко, складнощі в цьому випадку пов'язані з тим, що це один із варіантів діалекту, який використовується переважно в українських областях, що межують із Польщею. І, згідно з правилами українського правопису, він пишеться разом.

Раніше ми розповідали про те, як правильно сказати "тролити" українською.

  • Вас також може зацікавити:

Не Даша і не Наташа: як звучать українською русифіковані жіночі імена

"Біля" чи "близько"? Як правильно сказати українською про приблизну кількість часу

Як на українську перекласти слово "пододеяльник": правильні замінники