RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

4 липня

Всі новини

В Польщі знайшли скарб відомого афериста, що хизувався даром від Діви Марії. Фото

У Польщі знайшли скарби, що належали відомому релігійному шахраю 18 століття Антонію Яцевічару – він свого часу створив неабиякий ажіотаж своїми твердженнями про те, що він має силу зцілювати. А цю силу йому, буцімто подарувала Діва Марія.

Про це повідомляє "Ancient Origins".

Так, перш ніж чоловіка дискредитували, він зумів виманити у довірливих людей значні статки, частину яких він закопав у Свєнтокшиських горах на півдні центральної Польщі, щоб приховати їх від влади. Саме там "цілитель" приймав відвідувачів, яких "зцілював".

Читайте також: Лазничка для імператора: як виглядає кімната, у якій Олександр Македонський розважався з коханцями

Після того, як чоловіка заарештували та засудили до довічного ув’язнення в 1712 році, його величезні статки так і не були знайдені та повернуті власникам. А зробити це вдалося лише у наш час завдяки команді шукачів скарбів. Саме вони виявили сховок золотих і срібних монет, які, безсумнівно, зібрав і закопав сумнозвісний шахрай. Значна частина монет були в розповсюдженні в Центральному та Східна Європа на початку 1700-х років. Найбільше дослідників вразив золотий дукат, викарбуваний у 1648 році в Гамбурзі, Німеччина, на якому було зображено Мадонну, яка тримає своє дитя. Ймовірно, цю монету носили на шиї як медальйон, про що свідчить крихітний отвір, просвердлений у верхній частині монети для мотузки.

Раніше "Апостроф" публікував дослідження папірусів Геркуланума, яке виявило нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання.

  • Вас може зацікавити:

В Німеччині археологи натрапили на могилу "зомбі", якій понад 4,2 тисячі років. Фото

В Індії натрапили на древніх ідолів: місцеві жителі заговорили про знак від Бога. Фото

Схожий на зброю короля Артура: у Іспанії знайшли незвичайний меч "Ескалібур"