RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Відкритість до людей: на Заході розповіли, як потрібно вибудувати діалог з Росією

Європі необхідно шукати канали діалогу з принаймні частиною громадянського суспільства Росії, незважаючи на критичний настрій до політики Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній депутат Європарламенту від Соціал-демократичної партії Австрії Ганс Свобода.

На його думку, Європейський союз повинен дати зрозуміти, що він не проти Росії як країни або нації, однак продовжувати висловлюватися про неприйнятність того, що Росія робить на Донбасі. Для цього необхідно критикувати Путіна, однак знаходити можливості для контакту з частиною російського суспільства, експертами та громадянами.

"Ми повинні рухатися обома шляхами. Ми повинні навіть зараз, коли справжній істотний діалог з паном Путіним неможливий, думати про майбутнє спільного європейського простору безпеки. Як ми бачимо у випадку України, мир і безпека без Росії, на жаль, неможливі. Зараз це неможливо і з Росією, але заради майбутніх часів потрібно думати про систему, де демократія і свобода вибору будуть у всій європейській системі безпеки ", - говорить екс-депутат.

Детальніше про ставлення Євросоюзу до проблеми Донбасу та Росії читайте в інтерв'ю екс-депутата Ганса Свободи "Апострофу": По Росії нам потрібен подвійний шлях.