RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зустріч Путіна Трампа: в Росії вказали на хитрість Кремля і дали прогноз

Зустріч з президентом США Дональдом Трампом була потрібна лідеру РФ Володимиру Путіну для подальшого балансування на межі конфронтації з Америкою.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала політолог Лілія Шевцова.

Відзначається, що весь світ обговорює зустріч лідерів США і Росії, хоча країни нічого не пов'язує, і що Путін, що Трамп, не здатні йти на поступки, і саміти між ними приречені, - система РФ заточена на відтворення через пошук ворога, в той час як Америка є ідеальним ворогом для Кремля.

Так, Шевцова закликала оцінювати обіцянки президентів США і РФ "відновлювати довіру" зі здоровим скептицизмом і іронією, оскільки саміт не приніс нічого істотного, крім Трампа, що розважив публіку.

У той же час, вона пояснила, навіщо Кремлю був потрібен саміт з американським президентом: "Це і спосіб задоволення власного марнославства, і системна потреба, і відтворення зв'язку з радянським минулим, яке продовжує визначати російську політику, зберігаючи надії на російсько-американський паритет".

"Але ж Кремль, навіть перебуваючи в постійному пошуку ворога, не хоче конфронтації з Америкою, скажете ви. Звичайно, ці хлопці не камікадзе. Значить, мова буде йти про спроби знайти спосіб балансування на межі конфронтації. А краще її імітації: фейкова боротьба з американським гігантом і одночасно дружні посиденьки з ним в рамках світового "Концерту". Це філігранна гра. Правда, останнім часом вона погано йде у Кремля", - додала політолог.

Більше про зустріч лідерів США і Росії читайте в матеріалі "Апострофа" - Багато нюансів: чому Трамп не тиснув на Путіна по Україні.