RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Туреччині сталася дика бійка в парламенті через Ердогана: опубліковано відео

У турецькому парламенті спалахнула бійка, це сталося після звинувачення заступника голови парламентської фракції основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Туреччини Енгіна Озкоча на адресу президента країни Тайіпа Ердогана.

Про це повідомляє "РІА Новини".

Озкоч відповідав на звинувачення Ердогана на адресу глави НРП Кемаля Киличдароглу, якого турецький президент назвав зрадником у відповідь на пропозицію почати переговори з главою Сирії Башаром Асадом на тлі загострення ситуації в сирійському Ідлібі. Депутат від опозиційної партії в свою чергу звинуватив Ердогана у використанні слова "kelle" (груба назва мертвого тіла), коли той говорив про загиблих турецьких військових, і також звинуватив президента в зраді.

Ця заява викликала різку реакцію з боку депутатів від правлячої Партії справедливості і розвитку, які вступили спочатку в словесну перепалку, а потім в кулачний бій з представниками НРП. У бійці взяли участь кілька десятків депутатів від обох партій. Засідання парламенту перервали.

Нагадаємо, сирійські війська нанесли удар по турецькій колоні увечері 27 лютого. У результаті атаки загинули щонайменше 33 турецьких військових. У відповідь на це Туреччина розпочала серію потужних атак на сирійські об'єкти.

Детальніше про загострення конфлікту в Сирії читайте в матеріалі "Апострофа": Бомби з неба і "пекло" на землі: як Туреччина намагається "переламати" хід війни в Сирії.