RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

За запитом Інтерполу: у Москві затримано сина генерала зовнішньої розвідки

У столиці РФ Москві на запит Інтерполу було затримано мільярдера і сина генерала Служби зовнішньої розвідки РФ Олексія Коротаєва, якого вирахували по камерах на станції метро.

Про це повідомляють російські телеграм-канали.

За інформацією росЗМІ, сина генерала СЗР Олексія Олексійовича Коротаєва оголосили у міжнародний розшук на запит Швейцарії, де його підозрюють у шахрайстві та зловживання довірою.

Читайте: У Росії є охочі профінансувати зміну режиму Путіна: експерт про злиту розмову російських мільярдерів

У 2017 році фінансиста, який має швейцарський паспорт, в ОАЕ звинуватили у незаконному підписанні чека на 18 млн. євро та інших фінансових махінаціях. Його засудили до трьох років ув'язнення, але після пів року відсидки він вийшов на волю, виплативши штраф у 2 млн. євро. У зв'язку із ув'язненням у нього зірвалася угода щодо купівлі футбольного клубу "Рода", де Коротаєв отримав лише 20% акцій.

Також росЗМІ зазначають, що Коротаєв може бути причетний до роботи міжнародної мережі щодо ухилення від сплати податків у Дубаї через інвестиційний фонд Helin International, а його компанія Private Kapital Partners Asset Management Limited, зареєстрована на острові Маврикій, підозрюється у США у відмиванні грошей для російських силових структур, представників енергетичного сектора та інших бізнесменів.

У той же час, як стало відомо, російські правоохоронці передали до штаб-квартири Інтерполу інформацію, що місце розташування Коротаєва встановлено - він у Москві. При цьому мільярдера відпустили після перевірки даних, оскільки у Росії його не переслідують.

Нагадаємо, у Франції суд виніс рішення про екстрадиційний арешт українського бізнесмена та колишнього народного депутата Костянтина Жеваго, якого, крім ухилення від сплати податків, підозрюють у роботі на Росію.

  • Вас може зацікавити:

Замок 15 століття і не лише: журналісти знайшли житло Коломойського у Франції

Понад 3,5 млрд гривень: в Україні заарештували майно Вадима Новинського

Навіть гнила морквина стане "золотою": як Путін хоче вивести країну з кризи