RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тайвань струсонув потужний землетрус: зруйновано будівлі і дороги. Фото і відео

У вівторок, 23 квітня, схід Тайваню сколихнув землетрус – потужні поштовхи з магнітудою 6,0 і 6,3 фіксували в окрузі Хуалянь, дві будівлі зазнали часткових пошкоджень, для проїзду також перекрили кілька ділянок шосе.

Про це повідомляє тайванське інформагентство CNA.

Читайте також: В Україні стався землетрус: де зафіксовано поштовхи

Зауважується, що рано вранці у вівторок, 23 квітня, Землетруси магнітудою 6,0 і 6,3 сколихнули округ Хуалянь, що на сході Тайваню.

Сейсмологічний центр Тайваню вказував, що станом на ранок вівторок, 23 квітня, після землетрусу, що трапився 3 квітня, встигли нарахувати загалом близько 1110-ти підземних поштовхів:

  • 4 з них мали магнітуду 6 і вище;
  • 56 – мали магнітуду від 5 до 6 балів;
  • 344 – з магнітудою від 4 до 5;
  • 706 – були магнітудою від 3-х до 4-х балів.

Через загрозу повторення подібних підземних коливань влада ухвалила рішення скасувати цього дня заняття в школах та роботу в офісах.

Ву Ченфу, директор сейсмологічного центру CWA, вказував, що більшість коливань головного поштовху за останні три тижні були зосереджені в північній частині Хуаляня, але ті, що сталися з понеділка, були зосереджені в центральній частині Хуаляня, навколо Шоуфена. На пресконференції Ву наголосив, що попри те, що інтенсивність і кількість підземних поштовхів з часом зменшаться, все одно можуть виникати раптові поштовхи.

Загалом із 17:08 понеділка до 10:27 вівторка в окрузі Хуалянь сталося 103 землетруси магнітудою 4 або вище, 27 із них перевищували магнітуду 5. Епіцентри землетрусів були в основному в околицях містечка Шоуфен, проте землетруси відчувалися по всьому північному та центральному Тайвані.

Ву сказав, що підземні поштовхи відчувалися сильніше за останні два дні, ніж за попередні два тижні, оскільки вони були неглибокими, а їхні епіцентри були на суші або ближче до Тайваню, ніж головний поштовх 3 квітня, магнітуда якого складала 7,2 з центром в океані на значній відстані від узбережжя Хуаляня.

Він вважає, що хоча кількість підземних поштовхів поступово зменшуватиметься, все ще існує ймовірність більших землетрусів. Проте Ву не думає, що їх магнітуда перевищить чи досягне показника 7 або вище.

Наразі немає інформації про постраждалих, проте дві будівлі в місті – готель та багатоповерховий житловий будинок – частково зруйновані, людей встигли евакуювати. Вранці на місцевості перекрили рух кількома ділянками місцевих автодоріг через загрозу обвалу.


Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Китаї стався потужний землетрус.

  • Вас також може зацікавити:

.В Непалі через землетрус загинуло дуже багато людей: кадри руйнувань

Японію струсонув потужний землетрус, є загроза 5-метрового цунамі: кадри Апокаліпсису

Найсильніший землетрус за 120 років: в Марокко катастрофічна кількість жертв стихії, фото і відео