RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Завдає шкоди нашій країні: в США жорстко розкритикували пропозицію Трампа повернути Росію в G8

Американські члени Сенату, як з партії республіканців, так і демократів, розкритикували пропозицію президента США Дональда Трампа повернути Росію до складу "Великої вісімки".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ні, Росію не можна додати (до складу) G7", - написав республіканець Джеф Флейк в своєму Twitter, коментуючи заяву президента.

Інший його сопартієць, сенатор Бен Сасс заявив, що Москва "веде тіньову війну проти Америки, і керівництво повинно діяти відповідно".

Відомий критик Трампа, сенатор Джон Маккейн заявив, що "Росія не гідна бути членом G8 через втручання на Україні і приєднання Криму".

"Незрозуміло, чому президент продемонстрував нашим противникам повагу і довіру, які повинні виявлятися тільки щодо наших найближчих союзників", - додав він.

Члени Демократичної партії також висловилися проти пропозиції президента.

Так, лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер заявив, що "президент Трамп перетворює зовнішню політику США в міжнародний жарт і безпричинно завдає країні довготривалої шкоди".

"Підтримка ідеї повернення Росії до складу G7 з боку президента, відразу після того, як вони втрутилися в наші вибори з метою підтримки його кампанії, викличе у мільйонів американців серйозні питання і сумніви", - написав Шумер в Twitter.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що більшість членів "Великої сімки" висловилися проти повернення Росії.