RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Російські пранкери влаштували в США нову антиукраїнську провокацію: аудіо

Російські пранкери влаштували антиукраїнську провокацію, зателефонувавши губернатору Каліфорнії Едмунда Джеральда Брауну-молодшому і представилися українськими політиками.

Про це повідомляють росЗМІ.

Таку провокацію організували пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус). У телефонному дзвінку Брауну-молодшому вони представилися прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та послом України в США Валерієм Чалим. За словами, Лексуса, цей пранк є початком серії бесід з главами американських штатів.

Пранкери говорили з губернатором Каліфорнії про ймовірне російське втручання в американські вибори. "Виходячи з тих доказів, які я бачив, я думаю, що вплив Росії все-таки мінімальний", - відповів губернатор Каліфорнії. За його словами, вплив на вибір громадян США надають внутрішні гравці.

"Цей запис свідчить, що видатний член демократичної партії, яка звинувачує Росію в тому, що вибори були підтасовані, відкрито заявляє, що ніяких втручань у вибори не було. Якщо прислухатися, то в той момент його хтось спробував перервати, вони шепотілися, чи варто йому цю тему обговорювати. Але найцікавіше, що цю фразу він сказав. Може бути, за це його однопартійці і засудять", - зазначив Столяров.

На питання, з яким губернатором пранкери розмовлятимуть в наступний раз, Лексус пояснив, що буде кинуто жереб. "Спочатку ми думали зробити серію програм для американської аудиторії. Їм було б цікаво, крім того, з точки зору інтернету - охоплення у них більше, ніж у нас, буде. І, оскільки деякі губернатори скоро свій пост покинуть, ми вирішили запустити це зараз", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", російські пранкери влаштували масову атаку американських політиків через Голодомор в Україні. Дзвінки йшли від імені посла України в США Валерія Чалого. Сам посол назвав ці спроби невдалими і запізнілими.