RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Підрахунок голосів на президентських виборах в США: хто перемагає (оновлюється)

У вівторок, 3 листопада, в США відбулося офіційне голосування на виборах президента Сполучених Штатів Америки, на яких основна боротьба розгорнулася між чинним президентом США Дональдом Трампом і кандидатом від Демократичної партії Джозефом Байденом.

БАЙДЕН АБО ТРАМП: ХТО СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТОМ США - ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

"Апостроф" продовжує стежити за ходом виборів президента США.

Так, за попередніми даними, за чинного главу США Дональда Трампа свої голоси віддали 47,7% американців. Він отримав 214 голосів виборників. Джо Байдена підтримали 50,6% американців. До теперішнього часу він набирає 264 голосів вибірників.

7 листопада. Ситуація на 13:00. Основна боротьба йде за штати Пенсільванія (20 вибірників), Джорджія (16) і Невада (6). Скрізь лідирує Байден. На Алясці (3) і в Північній Кароліні (15) перемагає Трамп.

У порівнянні з п'ятницею, 6 листопада, в суботу розклад сил суттєво не змінився.

Відповідно до конституції США вибори президента країни є непрямими, переможця називає колегія вибірників, склад якої визначається на загальному голосуванні.

Громадяни США на виборах президента мають можливість проголосувати достроково, прийшовши на ділянку, або відправивши свій голос поштою. Достроково вже проголосували близько 99 млн виборців.

Перші виборчі дільниці у США відкрилися о 7 ранку за місцевим часом – за Києвом це було 14:00 3 листопада. Останні дільниці закрилися о 8:00 за Києвом 4 листопада.

Також читайте в матеріалі "Апостроф": Барикади біля Білого дому і блокування доріг: США готуються до жорстких зіткнень в день виборів.