Останній шанс все виправити: у США назвали суму збитків від ураганів і заговорили про наслідки

Фото: Pixabay

Нищівні урагани в Сполучених Штатах коштували державі рекордних збитків. Президент країни Джо Байден уже назвав це десятиліття останнім шансом усе виправити.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

Сума збитків, яку Сполученим Штатам завдали катаклізми, цьогоріч перевищить минулорічні витрати.

"Це буде значно більше, ніж 100 мільярдів доларів. Ми достовірно не знаємо, що є причиною зміни клімату. У нас не так багато часу. Це не більше 10 років. І цей час - вирішальний", - зазначив президент США Джо Байден.

У своїй промові в Білому домі Байден нагадав, що на зміну великій воді постійно приходять пожежі і навпаки.

"Урагани на узбережжі Мексиканської затоки та на східному узбережжі моря, лісові пожежі лютують по всьому заходу. Посухи та спека руйнує ферми та осушує річку Колорадо", - додав президент.

Цими днями Сполучені Штати потерпають від шторму "Ніколас". Він залишив без світла сотні тисяч людей. Шторм уже досяг статусу урагану першої категорії. Швидкість вітру складала 122 км/год, а пориви сягали 153 км/год.

У районах, де він лютував найбільше, у школах призупинили заняття. Також влада закрила центри тестування та вакцинації від COVID-19.

"Ніколас" прийшов на зміну урагану "Іда", який визнали одним із найсильніших ураганів в історії США. Під його впливом річка Міссісіпі навіть ненадовго змінювала напрямок руху. Одразу в кількох штатах оголошували надзвичайний стан. Жертвами "Іди" стали 80 людей.