RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Байден відтермінував шатдаун у США – підписано важливий документ

Президент США Джо Байден підписав законопроект про фінансування частини американського уряду до кінця фінансового року, тобто до 30 вересня.

Про це повідомили у Адміністрації президента.

Читайте: Республіканці придумали альтернативну схему допомоги Україні: у Білому домі невдоволені

Підписаний законопроект передбачає фінансування протягом усього фінансового року департаментів і агенцій федерального уряду США.

Документ охоплює половину бюджетних законопроектів для фінансування уряду США.

"Дякуємо лідерам Шумеру та Макконнеллу, сенаторам Мюррею та Коллінзу, спікеру Майку Джонсону, лідеру Джеффрісу та представникам Грейнджер і ДеЛауро за їх керівництво", - заявили в Білому домі.

Вже 22 березня американський Конгрес планує прийняти другий пакет з шести законопроектів про фінансування. Він стосуватиметься міністерств оборони, внутрішньої безпеки, охорони здоров'я та соціальних служб.

Зазначимо, що сьогодні Сенат, який з вересня минулого року не міг дійти згоди щодо бюджету на 2024 фінансовий рік, слідом за Палатою представників схвалив фінансування половини урядових установ. Після цього документ передали на підпис президенту США.

До цього американським законодавцям вдавалося декілька разів погоджувати тимчасове фінансування уряду, аби запобігти т.зв. "шатдауну", тобто - практичного паралічу роботи федеральних установ.

Нагадаємо, що у Палаті представників Конгресу демократи виступили категорично проти "компромісного" законопроєкту щодо допомоги Україні.

  • Читайте також:

Байден виступив у Конгресі: що сказав про Україну і війну

Зважують "за і проти": у Байдена думають залучити $200 млн допомоги Україні

Вікторія Нуланд йде у відставку: хто буде новим заступником держсекретаря США