RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Відповідь на бутафорський Рейхстаг: у Німеччині набирають людей на роль російських для навчань НАТО

На офіційному порталі Берліна www.berlin.de з'явилося оголошення про набір статистів на роль "росіян" у військових навчаннях НАТО. Про це повідомляє "Дождь".

"Статисти виконуватимуть роль цивільного населення у зонах конфлікту. Таким чином можна буде створити наближений до реальних умов навчальний сценарій для військовослужбовців та забезпечити їхню оптимальну підготовку до закордонних місій", - йдеться у оголошенні.

Вакансія опублікована німецьким кадровим агентством Optronic HR GmbH, яке співпрацює з армією США і НАТО.

Актори мають говорити англійською та німецькою. Знання російської, польської чи чеської мови є плюсом. Статисти виконуватимуть маленькі ролі начебто тваринників і власників магазинів.

Маневри пройдуть на американському полігоні Хоенфельс в Баварії у квітні. Відзначається, що там буде побудовано десять "сіл", у кожне з яких потрібно від 10 до 30 "російських" статистів. Оплата складає 80-120 євро в день. В оголошенні також зазначається, що учасникам заходу суворо заборонено вживати алкоголь.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилося відео з будівництвом макету рейхстагу під Москвою, який, згідно із заявою міністра оборони РФ Сергія Шойгу, штурмуватимуть учасники молодіжного руху "Юнармія".