RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На Заході Росію поставили у один ряд з КНДР і терористами

Провокаційна поведінку Росії, в тому числі її збройна агресія в Східній Європі, а також кібероперації проти демократичних процесів на Заході - одна з головних сучасних небезпек поряд з ядерною загрозою КНДР і ісламістським екстремізмом.

Про це заявив під час зустрічі з главою Пентагону Джеймс Меттіс у Вашингтоні міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, передає "Укрінформ".

"Наш світ стає більш темним: Зростає небезпека з боку Північної Кореї ... Ісламістський терор (поширюється - ред.) як в регіоні, так і за кордоном, що ми бачили у нашій власній країні, і російська агресія в Східній Європі і нарощування кібервійни ", - перерахував британський міністр оборони актуальні загрози.

Феллон наголосив на необхідності зміцнити євроатлантичну безпеку і закликав НАТО стати більш гнучким для відповіді на виклики безпеки в усіх напрямках.

Крім того, за словами міністра оборони Великобританії, існує необхідність поглиблення двосторонніх оборонних зв'язків США і Великобританії.

"Сьогодні ми залишаємося вашим найсильнішим союзником, співпрацюючи в усіх напрямках - від операцій до розвідки, від ядерного стримування до винищувачів F-35", - підкреслив міністр.

Феллон додав, що всі ці теми включені до порядку денного його зустрічі з міністром оборони США.

Нагадаємо, раніше в контексті спроб Росії вплинути на вибори в європейських країнах за допомогою кібератак у НАТО ухвалили рішення поширити принципи п'ятої статті договору про колективну безпеку і на сферу кібербезпеки.