RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Польща жорстко відповіла на заяву Путіна про Другу світову війну

Влада Польщі вважає статтю Володимира Путіна про Другу світову війну частиною послідовної інформаційної війни проти Заходу з використанням маніпуляцій з історією.

Про це повідомив прес-секретар міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін, передає "Європейська правда".

За словами польського чиновника, дії Москви направлені на те, щоб спотворити історію Другої світової війни та є спробою вплинути на поточну міжнародну політику.

"Інформаційна діяльність в галузі історичної політики дозволяє Кремлю показати, що Росія, яка є правонаступницею СРСР, переможця нацизму, повинна мати право вирішувати долю інших країн. Ось чому російська пропаганда так сильно витісняє з публічних дискусій будь-яку інформацію про радянські злочини та сталінсько-гітлерівську співпрацю", - зазначив Жарін.

У статті Путін стверджує, що Польща сама привела до руйнування своєї державності.

"Що є продовженням триваючих пропагандистських атак на Польщу", - заявив представник польської сторони.

"Тези, представлені Володимиром Путіним, є частиною інформаційної діяльності, спрямованої на дестабілізацію Заходу, підрив держав-членів НАТО, ослаблення довіри до країн Альянсу, а також формування іміджу Росії як захисника, який повинен впливати на глобальні рішення. Такі дії слід оцінювати як частину агресивної політики проти Заходу", - додав Жарін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Путін заявив про те, що висловлювання президента України Володимира Зеленського про відповідальність СРСР нарівні з фашистською Німеччиною за розв'язання Другої світової війни негативно позначиться на російсько-українських взаєминах.