RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Сотні тисяч людей протестують проти вторгнення Росії до України: фото та відео

Сотні тисяч людей вийшли в європейських містах на акції проти військового вторгнення РФ в Україну.

"Апостроф" розповідає, у яких країнах проходили масштабні заходи на підтримку нашої країни.

Вільнюс

Акція на підтримку України проходила під будівлею посольства Російської Федерації. Понад 1000 учасників заходу вийшли з українською символікою та плакатами, на яких виднілися написи "Ні війні", "Російський військовий корабель, йди...", "Українські жінки - ми з вами".

Прага

На масштабну акцію протесту, за підрахунками поліцейських, вийшли від 70 до 80 тисяч людей. Мітинг розпочали з хвилини мовчання, якою вшанували пам'ять загиблих від рук окупантів українців. Учасники акції також вимагали від Володимира Путіна припинити військову операцію в нашій країні та закликали країни Заходу закрити повітряний простір над Україною.

Берлін

Як стверджують організатори, у сьогоднішньому заході взяли участь близько 500 тисяч людей. Мітингувальники назвали військову олерацію Путіна в Україні військовим злочином та вимагали запровадити жорсткіші санкції проти Кремля.

Амстердам

На вулиці столиці Нідерландів 27 лютого вийшло кілька тисяч людей. Мітингувальники, тримаючи в руках українську символіку та плакати з критикою на адресу Володимира Путіна, вимагали зупинити дії Кремля. Організатори заходу повідомили, що в Амстердамі збиратимуть гуманітарну допомогу для України.

Баку

У столиці Азербайджану мітинг проходив під будинком посольства України.

"Бакінці - ви диво. Сотні людей зібралися перед посольством України в Азербайджанській Республіці, щоб заспівати Слава Україні. Щиро дякую, брати", - написав український посол в Азербайджані Владислав Каневський.

Росія

Станом на 27.02.22 22:39, у 51 російському місті затримано вже понад 2640 осіб, які вийшли на акції на підтримку України. У Санкт-Петербурзі силовикам через брак місць в автозаках довелося відпустити частину затриманих мітингувальників.

"У якийсь момент поліція стала виводити людей за кут на Садову і за рогом стусанами і поштовхами - типу провалюйте - всіх відпустила. Всіх, хто залишився, десь половину втиснули в метро", - розповів кореспондент, який висвітлював акції протесту.

Мінськ

Антивоєнні протести також проходили у столиці Білорусі, з території якої російські окупанти вторгаються на територію України. Крім Мінська, мітинги проводились у Гродно та Жодіно. Після того, як мітингувальники вимагали припинення військової операції РФ в Україні, поліцейські почали жорстко затримувати активістів.


Раніше ми розповідали, що США нададуть Україні гуманітарну допомогу на $50 млн.