RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Собаки гавкають, караван іде: у Білорусі посміялися з пранкерів, які розіграли Алексієвич

Російські пранкери Ваван і Лексус поговорили з лауреатом Нобелівської премії з літератури Світлани Алексієвич від імені міністра культури України Євгена Нищука.

Фрагмент розіграшу опублікував телеканал "Россия 24". Відео опублікував ресурс "Радыё Свабода".

Цей пранк прокоментував білоруський публіцист і літературознавець Олександр Федута.

"По-перше, на це взагалі не треба реагувати. Як на все це не має реагувати Світлана Олександрівна, це її особиста справа. Але, на мій погляд, вона знаходиться в такому високому статусі, що на всіх цих пранкерів, вибачте, вона не повинна звертати увагу зі своєї висоти", - сказав він.

"А що стосується російських агентств і телеканалів, вона знала, що робить, коли почала публічно і чесно критикувати нинішню російську владу. І те, що відповідь буде, вона знала. Я думаю, Світлана Алексієвич свідомо це робила. Зрозуміло, що ті, хто працює на Путіна, будуть працювати проти неї", - говорить Федута.

"З моєї точки зору, Світлана Алексієвич на всіх цих пранкерів і російські канали повинна дивитись по-філософськи: "Собака гавкає, а караван іде". В тій же Росії є Кисельови та пранкери, а є прихильники її творчості. Які книжки будуть видавати і купувати в Росії. І в Росії є частина суспільства, яка проти Путіна, але за Алексієвич", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", Алексієвич різко відповіла пропагандистові Кремля з приводу війни на Донбасі.