RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Смерть Олега Табакова: що скандальний режисер говорив про Україну

Радянський і російський режисер і актор Олег Табаков, який помер сьогодні, 12 березня, в останні роки життя здобув славу активно прихильника зовнішньої політики Росії.

Зокрема, у 2014 році Табаков був одним з діячів культури РФ, які написали листа на підтримку "приєднання" Криму до Росії.

"Якби наші українські брати були розумнішими, то вони не стали б дискутувати на цю тему. Навпаки треба було сказати:" Ну, вибачте нас, Христа ради, ми на халяву купилися". Ніякого відношення Крим до України, "залежної", "незалежної" - не має", - говорив Табаков про анексію Криму.

У липні 2015 року Олег Табаков в ефірі російського ТБ назвав українців "убогими, темними і неосвіченими людьми, коментуючи введення Міністерством культури України "чорного списку" російських артистів.

"Я шкодую їх, розумієте? Вони в якомусь сенсі убогі. Біда ж справжня полягає в тому, що у всі часи кращі представники інтелекту, літератури – вони порівняно з росіянами були десь на другий чи третій позиції", - каже тоді актор.

"Вони і так не дуже просвітлені. Біда в тому, що нормальні люди будуть страждати від того, що нормальна інформація ніяк до них не потрапляє. Це ж треба, щоб хтось з мешканців цієї країни зсередини щось зрозумів", - заявляв Табаков.

Як повідомляв "Апостроф", російський математик Борис Фейгін відреагував на невтішні слова Олега Табакова в адресу українців.