RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В России похитили и жестоко избили правозащитника, писавшего о протестах на Кавказе

6 жовтня співробітник Amnesty International Олег Козловський був викрадений в Інгушетії, його били і погрожували розстрілом.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Козловський прибув в Магас 5 жовтня для моніторингу протестів, що почалися після підписання главами Інгушетії і Чечні договору про визначення адміністративного кордону між республіками. На наступний день під приводом зустрічі з одним з лідерів опозиції його заманили в автомобіль і вивезли за межі міста.

"Мене посадили в машину, відібрали телефон і всі речі і вивезли з міста, пригнувши голову до колін, щоб я нічого не бачив. По дорозі питали, хто я, на кого працюю, навіщо приїхав, з ким зустрічався і т.д. Викрадачі (їх було двоє, на них були чорні медичні маски і бейсболки) назвалися співробітниками Центру протидії екстремізму Інгушетії, але ніяких документів не показували і взагалі це було схоже на що завгодно, але не затримання ", - пише він.

Козловського роздягнули і протягом двох годин били і погрожували розстріляти. Викрадачі назвалися співробітниками місцевого Центру по боротьбі з екстремізмом. Вони вимагали, щоб Козловський став їх інформатором. Погрожували опублікувати його оголені фото, згвалтувати, вбити його дружину і дітей.

Зрозумівши, що домогтися співпраці не вдасться, вони вивезли Козловського в сусідню Північну Осетію і відпустили його біля аеропорту Владикавказу, звідки він вирішив відправитися за межі Росії.

"Хочу подякувати Міжнародній Амністії за допомогу і підтримку всі ці дні. За рекомендацією колег я з сім'єю зараз перебуваю за межами РФ, але сподіваюся найближчим часом повернутися і продовжити роботу", - написав Козловський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше через масові протести в Інгушетії через передачу нафтоносних земель Чечні президент Росії Володимир Путін ввів в республіку підрозділи Росгвардіі.