RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вдала ідея для ведення війни: в Росії пояснили, чим небезпечне перезавантаження влади Путіним

Президент РФ Володимир Путін заговорив про зміну існуючої Конституції для того, щоб не виконувати рішення Європейського суду з прав людини.

Про це російський політолог Дмитро Орєшкін розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"У Путіна вистачило тверезості обійти тему ворогів і необхідності згуртуватися, але прозвучала тема відновлення залізної завіси. Він говорив про зміцнення суверенного інтернету і відмову від міжнародних прав і обов'язків Росії, зафіксованих єльцинською конституцією. Якщо раніше Росія була зобов'язана виконувати рішення Європейського суду з прав людини , то зараз вона не буде цього робити ", - сказав політолог.

Також додав, що Володимир Путін хоче повторити радянську модель, коли був центральний комітет партії, а під ним - комітети різної субординації. Рішення, яке приймав вождь партії, негайно доводилися до низів, а звідти йшов звіт про виконання. Це вдала ідея для ведення війни, але дуже невдала для розвитку територій, на думку Дмитра Орешкина.

Більше про те, чого чекати від радикальних заяв російського президента 15 січня і як вони вплинуть не тільки на ситуацію в РФ, але і в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін йде по шляху Сталіна: як в Росії відбувається трансфер влади.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, уряд РФ на чолі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим подав у відставку, після заяви президента Росії Володимира Путіна про зміну влади і внесення змін до Конституції.