RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як на початку 90-х: вже скоро Росію охопить тотальне безробіття

На Росію, за розв'язану нею в Україні війну, накладено жорсткі санкції. На країну-агресора очікує масштабне безробіття.

Про це пише Bloomberg.

Так, за підсумками 2022 року безробіття в РФ зросте більш ніж удвічі, якщо порівняти з першим кварталом. Показник перевищить 9% уперше більш як за 10 років. За даними аналітиків, під загрозою можуть опинитися близько 2 млн робочих місць, а покращення можливе лише у 2023 році.

Як зазначив колишній російський чиновник та економіст Євген Гонтмахер, ситуація в Росії зараз нагадує початок 90-х років, коли розпочалися реформи та закривалися заводи. Тоді як ще наприкінці лютого в Росії було трохи більше 3 млн. безробітних, що рекордно мало.

На думку експерта Bloomberg Economics Скотта Джонсона, якщо західні санкції сприйматимуться як довгострокові, звільнення в Росії можуть стати повсюдними. І тут, зростання безробіття до може бути плавним, яке пік нижче, ніж очікується. Для подолання кризи російський уряд виділив $466 млн на допомогу, тимчасову зайнятість та громадські роботи.

За оцінками Міністерства праці РФ, майже 100 тисяч росіян було звільнено наприкінці березня. Експерти вважають, що найбільше від безробіття постраждають регіони, пов'язані із передовими технологіями.

Як повідомляв "Апостроф", міністерство фінансів Росії вперше оголосило про виплату зобов'язань щодо суверенних єврооблігацій перед іноземними кредиторами в рублях.