RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Теракт у Крокусі: слідком Росії нахабно визнав "винною" Україну і приплів сина Байдена

Головне слідче управління СК РФ звинуватило Україну у теракті у концертному залі "Крокус" в Росії 22 березня. Стверджують, що кошти надходили через комерційні організації, зокрема нафтогазову компанію Burisma Holdings.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Слідкому РФ.

Читайте також: Іран теж попереджав Росію про терористичну атаку перед бійнею в "Крокус Сіті"

Там зазначили, що за підсумками перевірки щодо "фінансування терористичної діяльності вищими посадовими особами США та країн НАТО", яку організували у зв'язку зі зверненням депутатів Держдуми, порушили кримінальну справу щодо фінансування тероризму (ч. 4 ст. 205.1 УК РФ).

"Встановлено, що кошти, що надходили через комерційні організації, зокрема нафтогазову компанію "Бурисма Холдингс", що діє на території України, протягом останніх років використовувалися для здійснення терористичних актів у Російській Федерації, а також за її межами з метою усунення відомих політичних та громадських діячів та заподіяння економічної шкоди", - йдеться у повідомленні.

Також перевіряють джерела надходження та подальший рух коштів в обсязі кількох мільйонів доларів, причетність конкретних "осіб із числа співробітників органів влади", громадських та комерційних організацій західних країн.

Варто зауважити, що син президента США Хантер Байден з 2014 року був одним із членів Наглядової ради "Burisma", яка належить українському олігарху Миколі Злочевському.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в КСХ були ФСБшники під час теракту.

  • Вас також може зацікавити:

У Брянській області затримано частину підозрюваних у нападі на Crocus City Hall: фото

Перші хвилини теракту у Крокусі: відео очевидців

Свідома провокація Путіна: ГУР про теракт у ТЦ Крокус у Росії