RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У НАТО прийняли рішення щодо розміщення військ в Іраку

Військовослужбовців ряду країн НАТО переводять з Іраку в інші країни через загострення ситуації в країні у зв'язку з вбивством іранського генерала Касема Сулеймані і лідерів місцевого шиїтського ополчення.

Зокрема, в Міністерстві оборони Хорватії заявили, що 14 військовослужбовців хорватської армії були спрямовані з Іраку в Кувейт, а 7 військовослужбовців 2-го хорватського контингенту, які завершили місію, будуть повернуті в Хорватію.

"Ми стежимо за ситуацією в області безпеки з союзниками, і відповідні рішення будуть прийматися в координації з союзниками. Ми підкреслюємо, що безпека хорватських солдат має першорядне значення", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, глава МЗС Німеччини Гайко Маас в інтерв'ю німецькому виданню ZDF заявив, що з Іраку виведуть солдатів Бундесверу, які знаходяться в містах Багдад та Таджі. Вони будуть перекинуті до Йорданії.

Міністр визнав, що однією з причин прийняття такого рішення є міркування безпеки, додавши, що подальші дії уряду ФРН будуть визначатися оцінкою поточного стану в країні.

"Якщо парламент і уряд (Іраку, - прим. ред.) не хочуть більше бачити іноземні війська в Іраку, в Іраку більше не буде німецьких солдатів", - зазначив Маас.

Детальніше про ситуацію на Близькому Сході читайте в матеріалі "Апострофа": Динаміт в пороховій бочці: чим загрожує світу загибель Касема Сулеймані.