RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Кравчук пояснив, за що Порошенко в Україні пробачать усі гріхи

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що президенту України Петру Порошенку все пробачать, якщо він зможе відновити український суверенітет на окупованому Донбасі.

Про це Кравчук сказав в інтерв'ю Гордон.

"З одного боку приємно, що є рух вперед, до європейського співтовариства. Але є речі, які мені незрозумілі. Може, тільки мені? Скажімо, питання відносин з НАТО. Я вже захрип говорити, що президент повинен визначитися з проведенням всеукраїнського референдуму про НАТО. Він говорить розмито, а потрібно точно і ясно. Інакше люди починають боятися невідомості. Що придумає Путін? Обмежиться нинішнім конфліктом чи захоче його розширити? А наша безпека? Хто нас захистить? Чи зможемо ми захиститися самі?" — запитує перший український президент.

"Думаю, восени або в грудні буде пік. Якщо Порошенко зможе здійснити обіцяне, зокрема, відновлення українського суверенітету на Донбасі, то за цю перемогу йому пробачать все. Якщо цього не станеться і економічна ситуація не виправиться, авторитет президента впаде ще нижче. Не думаю, що буде революція. Але люди остаточно зрозуміють, що їм просто розповідали казки. Це буде небезпечно для всіх, мені б дуже не хотілося такого сценарію. Хочеться жити в Україні, яка творить, а не воює і руйнує.

Нагадаємо, в минулому році Леонід Кравчук очолив громадську організацію "Рух за Україну в НАТО".

Як повідомляв "Апостроф", раніше перший президент України Леонід Кравчук заявив, що готовий подати руку Володимиру Путіну. Разом з тим Кравчук називав Путіна маленьким сірим чоловічком і головним ворогом українців.