RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Відомий журналіст розповів, як Путін підставив Трампа реакцією на санкції Обами

В інтернеті продовжують активно обговорювати рішення президента США Барака Обами вислати з країни 35 російських дипломатів, а також відповідь Володимира Путіна про те, що американських дипломатів з РФ не відправлятимуть.

Так, журналіст Матвій Ганапольський висловив думку, що такими діями російський лідер підставляє новообраного президента США Дональда Трампа.

У своєму блозі на сайті "Ехо Москви" Ганапольський звернув увагу, що американська контррозвідка підготувала доповідь, в якій вказала на дії РФ щодо втручання у вибори президента США. Журналіст підкреслив, що Трампу доведеться реагувати на доповідь своєї агентури, оскільки ігнорування таких важливих відомостей може призвести до імпічменту.

На фото: Матвій Ганапольський

При цьому Ганапольський зазначив, що відразу скасувати санкції США проти Росії Трамп не зможе. Причиною тому може стати рішення Конгресу. "Та й дивно буде виглядати така палка любов до лідера країни-агресора", - пише він.

Також Ганапольський звернув увагу на рішення Путіна не висилати з країни дипломатів США, а "запросити їх на ялинку в Кремль". Він вважає, що це дія спрямована на внутрішнього користувача в цілях пропаганди і Путін сподівається, що Трамп оцінить цей "миролюбний жест".

"Не оцінить, бо всеперемагаюча дурість такого кроку очевидна – поки підсажені на пропаганду власні громадяни будуть славити доброту кремлівського Дідуся Мороза і не запитають, чому діти американських дипломатів в Кремль запрошені, а діти батьків, померлих від отруєння настоянкою глоду немає, в Америці обов'язково приступлять до прямих питань", - пише Ганапольський.

Він вважає, що американців зацікавить, з чим пов'язане таке "хороше ставлення Путіна до Трампа, і що останній повинен буде дати Трампу натомість.

Раніше "Апостроф" писав про можливість великої угоди між Трампом і Путіним щодо розподілу впливу у світі. Йшлося зокрема про Україну, балтійських країнах та Близькому Сході.