RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Лукашенко не зважиться на різкий розрив із Росією - експерт

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не зможе відірватися від Росії через свою "наскрізь радянську ментальність". Про це "Апострофу" розповів політичний оглядач Вадим Казначеєв.

"Лукашенко не може, за прикладом України, відірватися від Росії і спрямувати в Європу. І з причини власної ментальності, яка у нього наскрізь радянська. І з причини того, що кардинально довелося б міняти не тільки геополітичну орієнтацію, а й державний лад, який "батько" ретельно вибудовує вже третє десятиліття. Рух у Європу несумісний з диктатурою", - відзначив експерт.

За словами Казначеєва, не дивлячись на заявки Лукашенка про те, що Євразійський союз для Білорусі невигідний, реальний вихід країни з ЄврАзЕС, ОДКБ і "Союзної держави" виглядає малоймовірним.

"Коли він сьогодні з гіркотою констатує: "Летіли на одному крилі. Куди прилетіли — теж знаєте... У нас немає іншого виходу, крім як розвивати багатовекторність" – це в цьому випадку напевно правда. Лукашенко, залишаючись у сфері впливу Кремля, буде, наскільки це можливо, налагоджувати відносини з Заходом", − резюмував він.

Більше про кризу у відносинах Білорусі та Росії читайте у матеріалі "Апострофа".