RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Хакери дізналися про зв'язок РФ з антиукраїнськими акціями в Польщі: опубліковано фото

Волонтери міжнародної спільноти Inform Napalm разом з українськими хакерами опублікували дані про причетність РФ до антиукраїнських акцій у Польщі.

Матеріали опубліковано на сайті спільноти.

У розпорядження активістів потрапив дамп пошти одного з сірих кардиналів російської зовнішньої політики в Східній Європі – громадянина Білорусі Олександра Усовського.

Усовський, народився 09.04.1968, прописаний за адресою: Білоозерськ, проспект Миру, будинок 2, кв. 66. Раніше він часто публікувався на сайті проекту Віктора Медведчука "Український вибір".

З середини 2014-го року організація Усівського починає співпрацювати з Інститутом країн СНД, яким керує депутат Державної Думи РФ Костянтин Затулін. Початковою ідеєю Усовського було створення громадської організації, що працює в інформаційному просторі "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина) і просуває ідеї російського світу в Східній Європі. Запланований бюджет проекту — 42 тисячі євро в місяць. У Затуліна з цікавістю поставилися до ідеї і Усовський починає вивчати політичний простір Східної Європи і писати для Затуліна аналітичні записки.

Українські волонтери приходять до висновку, що в Східній Європі активно діють проросійські недержавні організації, які під виглядом культурних, дискусійних та аналітичних майданчиків аналізують ситуацію з метою проведення проросійських акцій. Іноді це відверто незграбні ідеї, які залишаються тільки на папері і в листуванні з замовником.

Також читайте на "Апострофі" думку експерта про те, чому в Польщі посилилася роль ультранаціоналістів.