RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Лещенко намагався шантажувати екс-голову передвиборного штабу Трампа – Politico

Український народний депутат Сергій Лещенко намагався шантажувати Пола Манафорта в його бутність главою передвиборного штабу Дональда Трампа.

Про це повідомляє американське видання Politico.

За інформацією видання, Лещенко відправляв текстові повідомлення на телефон дочки Манафорта, в яких заявляв, що у нього є компромат на самого Пола Манафорта і Дональда Трампа. Зокрема, говорилося про фінансові домовленості Манафорта і екс-президента України Віктора Януковича і зустрічі Трампа з близьким до Януковича українським політиком Сергієм Тулубом у 2012 році.

"Розглядаючи всі факти і свідчення, які є в моєму розпорядженні, і перед тим як прийняти рішення про їх можливу відправку в НАБУ або ФБР, я хотів би дізнатися вашу думку з цього приводу і про те, що ви можете зробити, щоб я вчинив інакше", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що людина, що відправила повідомлення, назвалася Сергієм і просила Манафорта надіслати відповідь на електронну пошту, якою журналісти користувалися для спілкування з Лещенком.

У свою чергу, сам Сергій Лещенко заявив, що ніколи не писав листів або повідомлень Манафорту або його сім'ї, а також додав, що не має ніякого відношення до електронній адреси, з якої відправлялися повідомлення про наявність компромату.

Пол Манафорт заявляє, що він теж отримував електронні листи, схожі з тими, які приходили його дочці, причому з тієї ж електронної адреси.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про план Манафорта щодо стабілізації ситуації в Україні, згідно з яким в країну повинен повернутися Віктор Янукович.