RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна закликала ООН посилити тиск на РФ

Володимир Єльченко, який є постійним представником України в ООН, закликав генерального секретаря Па Гі Муна посилити тиск на РФ через репресії російської сторони проти українців.

Скан-копію листа опубліковано в офіційному Twitter-акаунті представництва.

У своєму листі Єльченко просить генерального секретаря ООН розглянути заклик Міністерства закордонних справ України про посилення санкцій проти РФ під час 71 сесії організації.

До повідомлення додається копія листа українських дипломатів, в якому зазначено, що Росія систематично порушує ключові декларації та конвенції з захисту прав людини, продовжуючи незаконно затримувати та катувати українців. При цьому дипломати уточнюють, що РФ не дає дозвіл на відвідування українських політв'язнів. Також у листі нагадали, що російська сторона продовжує ігнорувати виконання Мінських угод. У зв'язку з цим Україна вимагає негайно припинити практику репресій та відпустити всіх незаконно утримуваних українських громадян. Також українські дипломати закликали посилити тиск світової спільноти на РФ.

Нагадаємо, раніше Генасамблея ООН прийняла резолюцію щодо ситуації з правами людини в окупованій Республіці Крим та місті Севастополь.