RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про негласну допомогу НАТО Україні

Відомий російський публіцист та блогер Володимир Голишев заявив, що країни НАТО негласно надають значну допомогу армії України.

Про це він повідомив інтернет-виданню "Обозреватель".

Коментуючи можливе скорочення військової підтримки України з боку США, публіцист зазначив, що це політичний жест, до якого потрібно ставитися як до суми, яка формує обороноздатність країни. "Реальна допомога Україні здійснюється за небюджетним каналами, в першу чергу, через НАТО. Вона не обговорюється в Конгресі США – та реальна допомога, яка Україні реально потрібна", - вважає Голишев.

На підтвердження своїх слів він наводить висновки міжнародних експертів, які відзначають значні зміни в українській армії у сфері переозброєння та підготовки військових. "Як це відбувається? Напевно, з допомогою країн-членів НАТО. Просто, навіщо це афішувати? Вам потрібні "шашечки чи їхати"? Мені здається, краще їхати", - говорить публіцист.

При цьому Голишев вважає, що хоч питання надання летального зброї Україні при попередньому президентові США Бараку Обамі грав скоріше роль "політичного важеля", воно могло бути поставлено іншими каналами негласно.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що Конгресу США запропонували розглянути проект закону, в якому закладено 150 млн доларів на військову допомогу Україні, що вдвічі менше тієї суми, яка надавалася в 2016 році. Пізніше було опубліковано спростування інформації про скорочення коштів США на військову підтримку України.

Про те, чому США і НАТО допомагають Україні по-різному, можна дізнатися в матеріалі "Апострофа".