RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

США гарантували неможливість "здачі" України РФ - Клімкін

США дали чітко зрозуміти, що жодних "розмінів" України у відносинах с РФ не буде. Про це повідомив у Вашингтоні міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками зустрічі із державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

"Дуже чітко прозвучала теза, що не може бути, аж ніяким чином, жодних формальних, неформальних, фантастичних, міфологічних розмінів", - цитує міністра "Голос Америки".

Клімкін також відзначив, що говорив з Рексом Тіллерсоном про можливі кроки для того, щоб "змінити ситуацію із невиконанням Росією Мінських домовленостей".

Крім того глава українського зовнішньополітичного відомства проінформував про тему запланованої зустрічі з сенаторами США.

"Я буду говорити про те, як ми розуміємо основні передумови та основну логіку сьогоднішньої російської позиції. Я буду говорити про те, що Росії сьогодні аж ніяк не можна довіряти, що Росія порушила усі фундаментальні принципи міжнародного права і звичайно політичні зобов'язання", - відзначив Клімкін.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України повідомив, що держсекретар США Рекс Тіллерсон пообіцяв Україні підтримку у боротьбі з агресією РФ.