RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко запропонував карати чиновників за подвійне громадянство

Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту як невідкладний законопроект, який передбачає позбавлення українського громадянства осіб з подвійним громадянством.

На сайті Верховної ради законопроект про внесення змін у закон про громадянство України щодо реалізації права змінити громадянство (№ 6175) зареєстрований 13 березня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цим законом буде встановлено, що особа, яка добровільно набула громадянство іноземної держави, буде вважатися такою, що потрапляє під дію вимоги про припинення українського громадянства", - сказав представник президента в парламенті Артур Герасимов.

У законопроекті уточнюються підстави для втрати українського громадянства. Зокрема, такою підставою буде вважатися добровільне набуття громадянином України громадянства іншої країни, а так само якщо людина не відмовиться від іноземного громадянства протягом певного терміну з моменту отримання українського.

"Це питання стосується тільки ситуацій добровільного набуття громадянства іншої країни. Це не стосується ситуацій з нашими людьми в Криму, бо там про добровільність мова не йшла", - сказав Герасимов.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі опубліковано документ, який підтверджує наявність у тимчасово відстороненого голови ДФС Романа Насірова британського громадянства.