RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Суд в Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США

Вищий земельний суд Відня 21 лютого дозволив екстрадицію до США українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook Сергій Щербина, який знаходиться в столиці Австрії.

"Суд задовольнив скаргу і вирішив, що екстрадиція Фірташа да США допустима. Фірташ відмовився від останнього слова в суді. Сказав, що йому нічого додати до слів адвокатів", - написав він.

Також у суді заявили, що остаточне рішення щодо екстрадиції Фірташа прийме федеральний міністр юстиції Австрії. Суд посилається на положення договору між Австрією і США.

"Найважливіше в угоді між Австрією і США про екстрадицію - допускається екстрадиція в незалежності від того, де було скоєно злочин", - заявив суд.

За словами українського журналіста, окремо підкреслюється, що суд не вирішував питання про винність бізнесмена, а мова йде тільки про питання допустимості видачі.

Нагадаємо, Фірташ був заарештований в Австрії в березні 2014 року за запитом американської влади. Українського бізнесмена звинуватили в тому, що він хотів отримати дозвіл на видобування титанової сировини в Індії за допомогою хабарів, маючи намір продавати готову продукцію у США. У разі екстрадиції Фірташу загрожує до 50 років ув'язнення з конфіскацією всіх активів.

У квітні 2015 року суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа, вказавши на неможливість виключити політичні мотиви запиту.

Як повідомляв "Апостроф", в січні в Німеччині винесли обвинувальні вироки двом підручним Фірташа.